Ti kérdeztétek

Ti kérdeztétek

 

Hány felvétel készül a fotózáson?

Rengeteg. Minifotózásnál kb. 50-100 felvétel, egy órás fotózásnál közel 200 felvétel. Néha több. Ebből kell kiválogatni a legjobbakat.


Kiválaszthatom én a képeket?

Igen, ez természetes. Ha a fotózást követően már nem marad idő a válogatásra, akkor egyeztetünk időpontot, amikor kényelmesen át tudod nézni a képeket. Azokat a képeket, amelyeket nem válogatsz ki, nyomban töröljük (a kukából is). Így már a nyers képek között is a legszebbek szerepelnek, azok, amelyeken szívesen látod viszont magad. A válogatásnál nem hagylak magadra, segítek, hogy fotós szemmel mi a jó, elmondom, én mit látok a képen, mit javasolok. 


Mikor kapom meg a kész képeket?

A közös válogatástól számított 7-14 napon belül.


Hogyan kapom meg a képeket? Milyen formában?

Saját tárhelyemre töltöm fel a képeket kétféle felbontásban és méretben. A nagy méretű képek (poszter méret) tovább nagyíthatóak, kicsinyíthetőek, nyomtathatóak. A kis méretű képek további nagyítása és nyomtatása nem javasolt, a webes felhasználásra készülnek.


Van lehetőség a képek nyomtatására?

Igen, tudok benne segíteni. Megegyezés szerint.


Nyilvánosságra hozod a képeket?

Csakis írásbeli hozzájárulásod esetén.  Rengeteg referencia képem van és te azért jössz el hozzám fotózásra, mert szeretnél néhány ütős képet magadról. Ha úgy érzed, szívesen szerepelsz az oldalaimon, nagy örömmel teszem ki a fotódat, Ha nem engeded meg, nem kérdezem az okát, egyszerűen elfogadom a döntésedet. 


Meddig tárolod a képeket?

Minden fotót külső adathordozón tárolok. Ameddig nem kéred a törlését, de legfeljebb egy évig. 


Fotókönyv készítésére van lehetőség?

Igen, ha olyan csomagot kérsz, ahol legalább 25-30 képet adok át. A fotókönyvek sajátossága, hogy adottak a minimális oldalszámok, nem érdemes ugyanazokkal a képekkel feltölteni.


Ki van jelen a fotózáson? Hozhatom a barátnőmet (barátomat, anyukámat, testvéremet)? 

Bárkit hívhatsz magaddal, akinek a társaságát élvezed, aki nem feszélyez. Az a tapasztalatom, hogy az ismerős jelenléte jót tesz a képeknek. A stúdiókban, ahol dolgozom, biztosított az intim szféra. A lámpák és a berendezés beállításánál, elrendezésénél általában jelen van plusz egy fő, ilyenkor te el tudsz vonulni az öltözőbe. A tényleges fotózásnál csak ketten vagyunk,  kivéve, ha hozol magaddal valakit. Páros fotózásnál, jegyes fotózásnál, családi fotózásnál meg ahányan szerepelni fogtok a képen. A lényeg, hogy biztosítottak a nyugodt körülmények, senki zavaró jelenléte nem ronthatja el az élményt. 


Mikor kell fizetni?

A fotózás után, Vagy a válogatás után. 


Részletfizetés kérhető?

Igen, kérhető. 


Milyen mértékig kerülnek retusálásra a képek?

Megállapodás kérdése. Válogatás közben megbeszéljük. 


Pont a fotózás napjára új pattanásom lett (kijött a herpeszem), mit csináljak?

Nyugodj meg! Semmi sem fog látszani a képeken. :)z


Természetes szeretnék maradni a képeken, kérhetőek retusálás nélkül?

Igen. De utómunka nélkül nem. Alapvető korrekciókat el kell végezni a nyers képeken, mint például: vízszintezés, méret és felbontás beállítása, vágás, élesítés szükség szerint, színek korrigálása stb.