Merofotó

Merofotó

„Idődarabok vannak elrabolva, elorozva, kiragadva, megszerezve és megmentve a fényképeken az elmúlástól. Idődarabok tájakkal és emberekkel – ahogy a szem és a gép lencséje rátekint a világra. Olyan egyszerűen és olyan gazdagon."

 


Szakonyi Károly: Régi fényképek (részlet)


A legkifejezőbb idézet, amit valaha olvastam a fényképekről. Mindent elmond.

Richlach Mónika vagyok, jogász, szociálpolitikus, szakképzett fotográfus. 

A fotózás iránti érdeklődésemet a Fotó Art Fotósiskola keltette fel, ahova csak azért iratkoztam be, hogy értsem, mit csinál a fényképezőgépem. Ennél sokkal többet kaptam: megfertőztek. Áhítattal hallgattam, mennyi izgalom rejlik a fotózásban... Náluk végeztem a kezdő fotótanfolyamot, a professzionális képzést és a photoshop tanfolyamot is. Új világot tártak fel előttem, amelynek a létezéséről addig fogalmam sem volt és jelenleg is csak a felszínét karcolgatom, mert a fotózás ugyanúgy működik, mint bármely más szakterület, minél inkább elmélyed benne az ember, annál inkább átlátja, mit kell még megtanulnia. Elvégeztem a Théba Művészeti Akadémiát, ezzel államilag is elismert fotográfus szakképesítést szereztem, amely feltétele annak, hogy legális vállalkozás keretében másokat is fotózhassak. 

A legkedvesebb területem a rúdsport és a hozzá semmilyen szempontból nem passzoló műszaki termékek kreatív fotózása, de rajongok a portré, a glamour és a családi fotózás iránt is. Családi vállalkozásunk keretei között fotózok, családtagjaim aktív közreműködésével. Kiterjedt, profi csapat segíti a munkánkat, sminkesek, fodrászok, stylistok. 

Egy interjú velem a Budapestimamin.

Első, önálló fotókiállításom a Laffert Kúriában 2016. december 4-től 2017. január 15-ig volt megtekinthető. A kiállítás néhány képe az NLCafé-ban is megjelent.

Rólunk mondták


Véleményed értékes számomra,

kérlek, itt küldd el nekem!