Adatvédelmi Tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatásunk a www.merofoto.hu honlapon és a kapcsolódó közösségi oldalakon (Facebook, instagram) hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki.

A cégünk kezelésében álló további honlapokon önálló tájékoztatást helyeztünk el.

A fotózást megelőzően írásbeli megállapodást kötünk, egyidejűleg külön tájékoztatást nyújtunk át, papír alapon, amely az adatkezelés mellett kitér a személyiségi és szerzői jogi szabályokra is. Ebben a tájékoztatásban (megállapodásban rögzítjük a képek megőrzési idejét, tárolásának és felhasználásának módját is).


1. Az adatkezelő

Neve: Merosus Kft. (Merofoto)
Elérhetősége: info@merosus.hu
Képviselő neve: dr. Kása-Richlach Mónika
Elérhetősége: monika@merofoto.hu
Hivatalos levelezési cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 162.
Adatkezelő honlapjának címe: www.merofoto.hu
Cégjegyzékszám: 13-09-177872


2. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.


3. Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

  1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkra kihelyezett űrlapon keresztül

    Ha a www.merofoto.hu oldalon kihelyezett „Kapcsolat” gombra kattintasz, találni fogsz egy űrlapot „Küldj üzenetet!” felirattal.

    Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
    Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk neked, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudd felvenni velünk a kapcsolatot. A neved és az e-mail címed megadását kérjük, hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, üzeneted semmiképp sem jelent feliratkozást hírlevelünkre.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Az üzeneted a monika@merofoto.hu postafiókunkban landol. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet minden év januárjában megejtünk. Hozzájárulásodat ezt megelőzően is visszavonhatod.

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet a monika@merofoto.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
     
  2. Időpontkérés a honlapunkra kihelyezett űrlapok segítségével

    Ha a www.merofoto.hu oldalon található „Árak” menüt megnyitod és valamelyik szolgáltatásunk felkelti az érdeklődésedet, az „Időpontot kérek” gomb megnyomását követően egy űrlap nyílik meg.

    Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
    Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk neked, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudd felvenni velünk a kapcsolatot és onnan küldj nekünk ajánlatkérést. A neved, az e-mail címed, a telefonszámod megadását kérjük. Az üzenet mezőt nem kötelező kitölteni. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy időpontot tudjunk egyeztetni a fotózásra.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Az üzeneted a monika@merofoto.hu Postafiókunkban landol. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet minden év januárjában megejtünk. Hozzájárulásodat ezt megelőzően is visszavonhatod.

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet a monika@merofoto.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

    Mi történik, ha sikerül időpontban megállapodni?
    Ha sikerül megállapodnunk időpontban a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.
     
  3. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

    Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül a monika@merofoto.hu e-mail címre küldesz üzenetet így kezeljük adataidat:

    Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
    Nyilvános elektronikus levelezési címünkre is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatodat, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet minden év januárjában megejtünk. Hozzájárulásodat ezt megelőzően is visszavonhatod.

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet a monika@merofoto.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

    Mi történik, ha elfogadod ajánlatunkat?
    Ha tetszenek a részletek, amelyeket megbeszéltünk, elfogadod ajánlatunkat és sikerül megállapodnunk időpontban a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.
     
  4. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

    Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
    A honlapunkra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozol, így a nevedet is megismerjük. Ez mindenképpen szükséges adat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadunk. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet a monika@merofoto.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

    Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?
    Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem sikerül megállapodnunk, telefonszámodat elmentjük.  A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.
     
  5. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

    Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
    -    Számláinkat elektronikusan állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím, e-mail cím.
    -    Ha átutalással egyenlíted ki a számlánkat, a bankszámlakivonat tartalmazza a nevet és a bankszámlaszámot.
    Jogi kötelezettségünk a számlázás, ezeket az adatokat feltétlenül ismernünk kell.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    A tárolás időtartamát jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk a számlákat és a bankszámlakivonatot is.

    Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?
    Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.
     
  6. Szolgáltatásaink teljesítése

    Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
    -    Szolgáltatásaink nyújtása során írásbeli megállapodást kötünk, ezért kapcsolatba kerülünk a következő személyes adatokkal azonosítás céljából: neved, édesanyád neve, születési helyed és a születésnapod.
    -    Kapcsolattartási célból elkérjük az e-mail címed (erre a címre küldjük ki a linket, ahol a kész képeket eléred), a telefonszámod (hogy rövid úton értesíteni tudjunk a részletekről, esetleges változásokról), opcionális jelleggel a lakcímed (ha más úton nem érünk el, de évek múlva szükségünk lenne egy újabb hozzájurásra, mert pl. annyira jól sikerült a rólad sikerült fotó, hogy feltétlenül kiállításra érdemes, vagy pályázatra szeretnénk benyújtani). 
    Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    A tárolás időtartamát nem tudjuk pontosan meghatározni, a teljesítéstől számított öt évig biztosan megőrizzük adataidat. Ez az időtartam megegyezik a polgári jogi igény érvényesítésére nyitva álló határidő tartamával, Ezen időtartamon belül érvényesítheted velünk szemben bármely igényedet, pl. mert úgy véled, megsértettük a személyiségi jogaidat vagy a hozzájárulásod nélkül hoztunk nyilvánosságra egy fényképet. A megállapodások igazolásként is szolgálnak, ezért indokolt megtartanunk legalább öt évig. Ezt követően ilyen célból nincs rá szükségünk, de az elkészült fényképek szerzői jogi védelem alatt állnak, ezért célszerű mindaddig megtartani a megállapodást, amíg az elkészült fotó is archiválva van. Törlési kérelemmel természetesen fordulhatsz hozzánk, lehetőség szerint teljesítjük.

    Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?
    Ha nem ismerjük a kért adatokat, akkor csak korlátozottan vagy egyáltalán nem tudjuk a kért szolgáltatást nyújtani. Az e-mail címed hiányában nem tudjuk kiküldeni a linket, ahonnan letöltheted a képeidet. A beazonosításod nélkül a fotózás lehetséges, csak nem vállaljuk. Az exponáló gomb megnyomásához is kell a hozzájárulásod, szeretnénk biztosak lenni benne, szükség esetén igazolni is, hogy valóban az érintettől származik ez a hozzájárulás.
     
  7. Együtt dolgozunk másokkal

    Kezelünk személyes adatokat abból a célból is, hogy konzultáljunk hasonló területen dolgozó szakemberekkel, segítséget kérjünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk.

    Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
    Szakmai partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. Az adatkezelés célja: megbeszélések gyors lebonyolítása, találkozók szervezése, információcsere. 

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Tiltakozásig vagy hosszú távú, de időszakos szakmai kapcsolatunk fennállásáig.

    A jogos érdek miatt
    Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével egyáltalán nem sértjük szakmai partnereink magánszféráját. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre.
     
  8. Van Facebook üzleti oldalunk, Merofotó néven

    Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
    Ha kedveled oldalunkat a neveden kívül a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat látjuk, hozzájárulásod alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele. 
    Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ami azt jelenti, hogy fizetünk érte, hogy még több emberhez eljussanak a bejegyzéseink. Ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveled vagy nyilvánosan osztod meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásaidat, hozzájárulásod alapján.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Van egy felület, amin mi vagyunk az adminisztrátorok, de te rendelkezel alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén ez az időpont hamarabb bekövetkezik, mint ahogy te döntöttél róla, mert a moderálási jogot fenntartjuk magunknak.

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra! A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. Privát üzenetet nem tudunk megnyugtató módon törölni az oldal jellegzetességei miatt, ezért kérünk, ennek tudatában írj ezen a felületen üzenetet.
    A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
     
  9. Merofoto elnevezésű Instagram oldalunk mindent lát

    Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
    Instagram oldalunkon látjuk a nevedet, a nyilvános adataidat, a nyilvánosságra hozott képeidet, videóidat, a hozzászólásaidat és a nekünk írt üzeneteidet. Ha privát oldalad van, de elfogadtad követésünket, a szűkebb közönségnek szánt tartalmaidat is megismerjük. Használunk egy applikációt, Followers pro + instagram névvel, amely megmutatja név szerint, hogy ki nem követ vissza minket, ki követett ki minket, kit kell visszakövetnünk, ki a leglelkesebb követőnk stb.  Az applikáció használatának célja, hogy senkit se felejtsünk el követni, aki minket követ, vagy kikövetni, ha érezhetően nem áll fenn a kölcsönös érdeklődés egymás tartalmai iránt. Ezeket az adatokat hozzájárulásod alapján kezeljük.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Hozzájárulásod visszavonásáig, követésed leállításáig. Az applikáció által gyűjtött, ámde név szerinti statisztikai adatok automatikus törlésre vannak állítva, a nap végén törlésre kerülnek, részletesebb tájékoztatást itt találsz: https://app.socialhue.io/privacy

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Állítsd le követésünket, vond vissza a kedvelést! A hozzászólásaidat elméletileg te is tudod törölni, de ha gondod van, itt jelezheted: monika@merofoto.hu. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
     
  10. Évente egy-két alkalommal küldünk hírlevelet

    Honlapunkon van feliratkozási lehetőség reklámot is tartalmazó hírlevelünkre.

    Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
    Hírlevelünkre a neved és az e-mail címed megadásával tudsz feliratkozni. Ezeket az adatokat hozzájárulásod alapján kezeljük, abból a célból, hogy értesítsünk a legfrissebb információkról, szakmai hírekről. Úgy sejtjük, sok-sok apró változás lesz még az adatvédelem területén, ahogy formálódik a gyakorlat, ezekről szeretnénk hírt adni nektek.

    Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
    Leiratkozásig.

    Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
    Kétféle módon. Látogass el honlapunk nyitó oldalára és nyomj rá a „Leiratkozom” gombra! Vagy hírlevelünk végén találsz egy linket, amelyre, ha rákattintasz, ugyanezt az eredményt éred el.
     
  11. Sütiket is kezel honlapunk

    A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

    Oldalunkon egyetlen sütit helyeztünk el, mégpedig a sütit elfogadó sütit (ehhez nem kell hozzájárulás). Mégis kihelyeztünk egy süti elfogadó sávot is, de csak azért, hogy nekünk is legyen ilyen.

    Figyelmeztetnünk kell azonban, hogy oldalunkat összekötöttük a két közösségi oldalunkkal (át tudsz menni a Facebook és az instagram oldalakra, meg tudod osztani a Facebookon a bejegyzéseinket). Ezek a közösségi oldalak szintén elhelyeznek a gépeden sütit, olyanokat is, amelyek személyes adatokat gyűjtenek rólad. Ezeket az adatokat nem ismerjük meg, nem látjuk. Ha nem szeretnéd, hogy a közösségi oldalak sütiket helyezzenek el a gépeden, kérünk téged, kapcsold ki a saját böngésződben a lehetőséget.
    Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket:
    -    Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
    -    Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
    -    Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
    -    Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
    -    Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

    Összefoglalva: mi nem gyűjtünk rólad személyes adatot sütiken keresztül, más rendszerek viszont igen, de ezeket uralhatod, irányíthatod.

4. Fotósunkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás
Computerfutár Kft.; Székhely: 2364 Ócsa, Nefelejcs u. 35.; Adószám: 23163751-2-13; Telefonszám: 06-29-379-204; E-mail: info@computerfutar.hu
Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, valamint a hírlevél küldő szolgáltatásunkhoz.

Könyvelés
AdminSys Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.; Tel: 06-1-4453321,
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végeznek más adatfeldolgozói műveletet.

Elektronikus számlák hitelesítője:
Számlaközpont Zrt.
7623 Pécs, Nagyvárad utca 15.
Tel: +36 20/215-0103; Email: informacio@szamlakozpont.hu
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz. Egyedi adatfeldolgozói szerződést nem kötöttünk.


5. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

A képek átadása során a google+ rendszerét használjuk, ezért egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én
(https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks)
és a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) is betart.
Az Automattic szerződésbeni záradék révén felel meg a GDPR-nek (https://automattic.com/privacy/).


6. Mindent biztosítunk, amihez jogod van

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz
    Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb.
     
  2. Helyesbítéshez való jog
    Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Kérésedre sem módosítjuk a leveled végén esetlegesen elhelyezett fotót, vagy a rólad általunk készített fényképet, ide nem értve az előre megbeszélt utómunkát. A helyesbítéshez való jog tehát nem korlátlan. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.
     
  3. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog
    Kérned sem kell, magunktól töröljük indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.
    Ha jogalap nélkül kezeltünk rólad egy személyes adatot, ami nehezen elképzelhető, szintén törölni fogjuk.
    Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, törlés lesz a vége gond nélkül.
    Személyes adatot külön írásbeli hozzájárulás alapján hozunk nyilvánosságra, ezért az elfeledtetéshez való jogot nehéz értelmezni nálunk. Ha élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked.
     
  4. Személyes adatok korlátozásához való jog
    Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.
    Azt már írtuk, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk rólad személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheted.
    Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.
    Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.
     
  5. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
    Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak szakmai partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.
     
  6. Adathordozhatóság
    Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Hm… tekintve, hogy milyen kevés adatkategória jöhet szóba (név, e-mail cím, képmás, esetleg hozzászólás), gyanítjuk, nem tőlünk várod a megoldást. Ha mégis, nagyon szívesen átadjuk neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat. Nyers képet ebben az esetben sem adunk át.
     
  7. Automatizált döntéshozatal
    Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

7. Elrontottunk valamit?

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, örömmel segítünk és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: a monika@merofoto.hu
Ha nem velünk szeretnél társalogni, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).
Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).


8. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk. Profilalkotást sem.


9. A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.


10. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be, szintén átírjuk, kiegészítjük, még hosszabbá tesszük.

 

Dunaharaszti, 2018. május 25.


Pontos jogalapok és FORRÁSOK

A tájékoztatónk készítése során ezekre a forrásokra támaszkodtunk és tájékoztatóban nem részletezett kérdésekben is ezeket tartjuk irányadónak:

  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és
    http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf
  2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
    https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny
  3. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján.
    https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
  4. a NAIH tájékoztatója a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről
    http://naih.hu/files/2017-02-17-webaruhaz-tajekoztato-NAIH-2017-1060-V.pdf
  5. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);
    http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf
  6. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.)
    http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

A 3. pontban felsorolt tevékenységeink pontos jogalapja:

  1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkra kihelyezett űrlapon keresztül
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  2. Ajánlatkérés a honlapunkra kihelyezett űrlapok segítségével
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  3. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  4. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  5. Számlázási kötelezettségünk teljesítése
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit; továbbá a 175. § (2) bekezdés a) pont- e-számla hitelesítésének kérdéseit részletezi.
  6. Szolgáltatásaink teljesítése
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) ÉS a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 6:58. § (A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozata, amelyből kötelezettség keletkezik a szolgáltatás teljesítésére és jogosultság a szolgáltatás követelésére.)
  7. Együtt dolgozunk másokkal
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.
  8. Van Facebook üzleti oldalunk, Merofotó néven
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  9. Merofoto elnevezésű Instagram oldalunk mindent lát
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  10. Évente egy-két alkalommal küldünk hírlevelet
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pont, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdésével összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás, a kérhető adatok: név és e-mail cím.
  11. Sütiket is kezel honlapunk
    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.